EUDR

Laursen Grafisk EUDR politik

EUDR

Forberedelse til EU’s skovrydningsforordning EUDR

Formålet med dette dokument er at informere vores kunder og andre interessenter om, hvordan Laursen Grafisk A/S og vores produkter påvirkes af EU’s skovrydningsforordning (EUDR), og hvad vi gør for at imødekomme kravene i lovgivningen.

Hvad er EUDR?

EU’s skovrydningsforordning eller “EUDR” har til formål at standse skovrydning og skovforringelse forbundet med en række specifikke råvarer og produkter, der er fremstillet af soja, palmeolie, kaffe, kakao, naturgummi, kvæg og træ. I henhold til EUDR må produkter, der indeholder eller er fremstillet af træ (såsom papir, karton og pap), ikke bringes i omsætning på EU-markedet eller eksporteres fra EU-markedet, medmindre de er skovrydningsfrie, er produceret i overensstemmelse med den relevante nationale lovgivning og er omfattet af en due diligence-erklæring. EUDR finder anvendelse den 30. december 2024 for store og mellemstore virksomheder i værdikæden og for mikro- og små virksomheder fra den 30. juni 2025.

Hvad er status?

For at overholde kravene i EUDR skal der etableres sporbarhed og due diligence på en helt ny måde for alle virksomheder i værdikæden. På nuværende tidspunkt er der imidlertid en række administrative og tekniske udfordringer omkring implementeringen af ​​EUDR, som gør det vanskeligt for både de grafiske virksomheder og leverandørerne længere oppe i værdikæden at dokumentere overholdelse af kravene. Situationen er den samme for alle leverandørkæderne.

Et nøgleelement i implementering af EUDR er EU’s informationssystem TRACES, hvor sporbarheden skal styres, og hvor due diligence-erklæringerne (DDS) skal oprettes og deles med virksomheder længere nede i værdikæden. Informationssystemet TRACES er endnu ikke færdigudviklet, og EU-Kommissionen har meddelt, at systemet først forventes færdigt omkring december 2024. Derudover er det endnu ikke afklaret, hvad omfanget skal være af den due diligence og risikovurdering, der skal foretages af leverandørkæden.

Hvad gør vi?

Hos Laursen Grafisk A/S støtter vi initiativer, der kan være med til at sikre en ansvarlig anvendelse af verdens skov og herunder, at træprodukter ikke medfører skovrydning og skovforringelse. Derfor har vores virksomhed været FSC certificeret siden 2012, og vi prioriterer derfor køb af FSC-certificeret materiale fra vores materialeleverandører.

Derudover har vi iværksat følgende aktiviteter for at forberede en effektiv implementering af EUDR i virksomheden:

  • Vi er i dialog med vores materialeleverandører om, hvornår de nødvendige informationer vil være tilgængelige i værdikæden. Det drejer sig især om referencenumre for DDS i EU-informationssystemet TRACES samt risikovurderinger af leverandørkæden.
  • Vi er i virksomheden ved at forberede vores interne systemer til håndtering og videregivelse af referencenumre for DDS til vores kunder, når de er tilgængelige i EU-informationssystemet TRACES.
  • Vi er i færd med at rekvirere erklæringer fra vores materialeleverandører, der viser oprindelsen af det træmateriale, som indgår i vores produkter.
  • Vores produkter er fremstillet af materialer, der er FSC eller PEFC certificeret, hvorved vi vurderer, at risikoen er reduceret.

 

Skulle ovenstående give anledning til spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os.

Vi sidder klar til at få en snak om netop dine projekter

LAURSEN GRAFISK as

Håndværkervej 6

DK-6270 Tønder

(+45) 74 72 15 50

This website uses cookies to provide you with the best browsing experience.

Accept
Decline